Specialist in ambachtelijk rund en varkensvlees

Als het gaat om rundvlees is het ons niet snel goed genoeg

Wij vinden dat aandacht voor de dieren, vakmanschap en traditie zaken zijn die wij hoog in het vaandel moeten houden. Daarom werken wij al 20 jaar samen met de familie Bruinsma. Op hun boerderij groeien onze runderen in alle rust op, hier krijgen de runderen een uitgebalanceerd dieet van onder andere hooi, mais en aardappelpuntjes.

Wij weten waar ons vlees vandaan komt! In al onze eigenwijsheid hebben wij ervoor gekozen alleen te werken met vrouwelijke runderen, zeer bewuste keuzes. Waardoor uw runderlapje mooi fijn van draad is, super mals en zeer zacht.

Als het gaat om varkensvlees maken wij ook bewuste keuzes. Wij hebben gekozen voor het Wroetvarken

De leefomstandigheden van de wroetstal helpen mee aan gezonde varkens, ze worden niet gecastreerd en medicijnen worden alleen toegediend bij zieke dieren, op voorschrift van de veearts. Omdat de varkens naar hartenlust kunnen wroeten is het niet meer nodig om de staart er af te halen, omdat ze voldoende afleiding hebben bijten ze elkaar niet.

De wroetstal

In een wroetstal hebben de varkens meer bewegingsruimte en zorgt de dikke laag met strooisel voor een comfortabel ligbed waar de varkens op kunnen rusten.

Het strooisel in onze stallen zorgt voor een plek waar de varkens lekker kunnen wroeten. Onze varkens leven in groepen van 20 tot 30 dieren, op dichte vloeren en met strooisel. In vergelijking met andere stalsystemen hebben onze varkens 25% meer ruimte om te leven!

Wij draaien op Midmid